Telendos – Den lille naboø til Kalymnos

Telendos er den lille ø der ligger lige ude for den vestlige side af Kalymnos og som man ikke kan undgå at se hvis man bor i Massouri eller Myrties.

Telendos var faktisk engang en del af Kalymnos men et jordskælv der varede 7 dage i år 554 skabte et stræde på ca. 800 meter imellem de to øer.

Der findes mange ruiner rundt om på Telendos, og selvom der ofte kun er nogle ødelagte mure at se er er de med til at fortælle om den historie øen har.

Der er ingen veje på Telendos, kun en lille promenade og der kan blive meget mørkt om aftenen. Men søger man fred og ro så er Telendos et fantastisk sted, bare husk en lille lygte.

Sådan kommer du til og fra Telendos

Taxabådene sejler med Kalymnos og Telendos hver halve time.
Taxabådene sejler med Kalymnos og Telendos hver halve time.

Der sejler både mellem Kalymnos (fra en lille havn i Myrties) og Telendos hver dag fra kl. 8.00 til kl. 24.00.

Bådene sejler hver halve time og en overfart koster 2 euro per person.

Når du vil fra den ene ø til anden stiger du blot på den båd der sejler næste gang. Betalingen klarer man enten undervejs eller når man stiger af på den modsatte side.

Hoteller og restauranter på Telendos

Der findes en håndfuld hoteller og restauranter på Telendos, og de ligger alle på den østlige side ud mod Kalymnos.

Du kan bestille dit ophold på Telendos hjemmefra via et rejsebureau, men er du frisk kan du også bestille direkte hos ejerne – men gør det i god tid, der er kun ca. 70 værelser og Telendos er ved at være et eftertragtet rejsemål.

Faktisk er det kun en lille del af øen der er befolket, men der er ingen grund til at vandre om på bagsiden af øen, der er ingenting at se.

Strande på Telendos

Selvom Telendos er en lille ø findes der seks forskellige strande rundt om øen.

Potha ligger ud mod Kalymnos og nok den mest besøgte, da vandet her er meget roligt og udsigten er fænomenal.

Hoylaka ligger ud mod åbent hav på bagsiden af Telendos. Her kan bølgerne godt være ret voldsomme, så vær forsigtig hvis du vil bade her. Hoylaka stranden strand er samtidig meget lille og der kun plads til et begrænset antal personer.

Føler du trang til at smide alt tøjet når du solbader, så findes der en nudiststrand på Telendos. Den hedder Paradise og ligger helt ude på højre side af øen (når du ankommer med båden). Børn har ingen adgang på denne strand.

Æslet Odyssey

Æslet Odyssey byder velkommen på Telendos
Æslet Odyssey byder velkommen på Telendos

Æslet Odyssey holder til på den lille ø Telendos og han er øens maskot. Han er ikke så svær at finde, men bliv ikke overrasket hvis han begynder at skryde når du nærmer dig.

Æsler skryder for at markere deres domæne, og ind i mellem kan man faktisk høre Odysseys sang på den anden side af vandet i Massouri.

Han er dog ikke farlig og har du taget en gulerod med bliver han straks mere venligt stemt.

Snorkling på Telendos

Havnen ud for Telendos er fyldt med små fisk og andet liv. Så har du lyst til at snorkle er det et rigtig godt sted.

Man kan selvfølgelig snorkle alle steder hvor der er vand, men vandet ud for havnen på Telendos er et af de bedste steder. Det skyldes bl.a. at vandet er meget stille og klart og pudsigt nok er der et mere rigt dyreliv på havbunden her end på den modsatte side hvor man finder strandene ud for Massouri og Myrties.

 

I videoen herunder kan du opleve bådturen fra Myrties til Telendos, samt nogle af de ting Telendos har at byde på.