Vejret året rundt på Kalymnos

Som på de fleste andre græske øer er vejret på Kalymnos rigtig dejligt og behageligt det meste af året rundt.

Når man som dansker tænker på Grækenland, så er det dog oftest i forbindelse med en sommerferie. De græske øer er da også et oplagt valg hvis man vil have garanti for høj sol, blå himmel og masser af varme.

Sådan er vejret på Kalymnos lige nu

 

Sommeren på Kalymnos


Da da græske somrene er lange, tørre og med temperaturer der typisk ligger på 30-32 grader er vejret på Kalymnos også helt perfekt. Det er varmest i juli og august, men kun marginalt køligere i juni og september. Så har man mulighed for at rejse uden for industriferien, så er der penge at spare uden at man behøver at gå så meget på kompromis.

Selvom solen bager og varmen bestemt er til at mærke henover sommeren, så ligger de fleste byer på Kalymnos lige ud til havet. Det betyder at havbrisen er med til at gøre opholdet mere behageligt når man er ude i det fri. Det er dog stadig vigtigt at tage vare på sig selv ved at undgå solen på de varmeste tidspunkter af dagen og huske at drikke masser af væske. Der er ikke noget værre end at spilde sin ferie ved at døje med solstik og hedeslag.

Er du typen der ikke kan nøjes med at ligge ved poolen eller stranden en hel uge, så er det også værd at bemærke at vinden bliver stærkere henover sommeren. Det betyder at man med fordel kan tage på tur i en sejlbåd, eller måske prøve kræfter med en omgang windsurfing. Kalymnos Adventure Center i Massouri tilbyder faktisk gratis prøvetimer i Windsurfing så man kan få en smagsprøve inden man begiver sig ud på en større tur.

Uden for sommersæsonen

Selvom sommermånederne er skønne kan det også anbefales at tage en tur til Kalymnos i de måneder der ligger hhv. lige før og efter sommeren.

Her ligger dagstemperaturen på omkring 25 grader og den falder til ca. 16 grader om natten. Det gør vejret mere udholdeligt for mange mennesker, der måske ikke har så meget lyst til at ligge og stege i sommersolen. I den periode er der dog stadig masser af sol (ca. 11 timer om dagen), den er bare mindre intens og som en ekstra bonus er der også færre turister på øen.

Klatring er en anderledes måde at opleve Kalymnos på.
Klatring er en anderledes måde at opleve Kalymnos på. Undgå hedeslag ved at bestige øen i foråret eller efteråret.

Har man lyst til at prøve kræfter med klatring er de sene forårsmåneder og tidlige efterårsmåneder også at foretrække, da klipperne kun er med til at intensivere den varme der er om sommeren.

Nogle mennesker er så heldige at have en høj grad af frihed i forhold til deres arbejde og hvordan de planlægger deres tid. Arbejder man f.eks. på et projekt der kræver ekstra fokus i et par dage, så kunne man også overveje at tage et par arbejdsdage sydpå.

Langt de fleste restauranter og caféer i Massouri og Portia tilbyder gratis trådløst internet, så man behøver ikke være helt afskærmet fra omverdenen. Til gengæld slipper man for de trivielle hverdagsopgaver, i hvert fald for en stund, og gør man det lidt bekvemt for sig selv, så for man også ro til at fokusere. Personligt oplever jeg, at de flotte omgivelser, med bjergene på den ene side og det åbne hav på den anden, giver hjernen ny inspiration og ro på samme tid. Det styrker kreativiteten og det var bl.a. sådan idéen til denne blog opstod.

Ligesom herhjemme i Danmark, så er vinteren sjældent den mest spændende årstid, i hvert fald ikke vejrmæssigt. Sådan er det også på Kalymnos hvor vinteren varer fra december til februar.

I denne periode er temperaturen på omkring 14 grader om dagen. Men selvom det trods alt er mere mildt end i Danmark, så regner samtidig en del i disse måneder og toppen af bjergene dækkes af sne og is.

Sådan fordeler temperaturen sig året rundt på Kalymnos.
Sådan fordeler temperaturen sig året rundt på Kalymnos.

Én kommentar til “Vejret året rundt på Kalymnos”

  1. Kalymnos er med vores den smukkeste ø, med bjerge små vige, strande med sten, strande med sand hullede veje, fine veje, grusveje, en duft af vild timian, honningboder langs vejen, små fiskebåde på vej ind med høsten fra havet, geder der springer rundt på klippesiderne eller står dovent i skyggen ved autoværnene. De smukkeste øjeblikke, når solen rammer kimingen og forsvinder ned i havet og tænderhimlen i en eksplosion af farver i gult og orange. Biler og øens mangfoldighed af scootere gør bycentrene til en smeltedigel af aktivitet, der dovent betragtes fra de hårde blåmalede træstole i skyggen fra træerne, mens siestaen sniger sig henover eftermiddagen. Havet blinker lokkende til os med sine azurblå øjne, og vi ser kun alt det smukke . Kalymnos og Kalymnianerne.
    Mangfoldighed.

Lukket for kommentarer.