De lokales rejser til udlandet

På Kalymnos er der ikke meget industri, så de unge lokale rejser oftest væk fra øen for at gøre karriere.

Igennem tiden er både USA og Australien blevet foretrukne destinationer for de unge. At det netop er disse steder de unge rejser hen er dog ingen tilfældighed.

I slutningen af 1940’erne efter flere år med krig (først 2. verdenskrig og derefter den græske borgerkrig i 1945-50) forlod en stor del af befolkningen Kalymnos og rejste til hhv. Florida og Darwin i Australien. Her kunne de nemlig få job som dykkere og fiskede bl.a. efter natursvampe og perler.

Senere da situationen i Grækenland var blevet mere stabil og demokratiet var blevet indført (1974), begyndte folk at vende tilbage til solrige Kalymnos. Med sig havde de penge tjent i udlandet og de blev brugt på at bygge nye huse, restaurere de gamle eller måske starte en forretning.

Den måde at leve på er efterhånden blevet en tradition og derfor vil man også opleve at mange af de lokale grækere er usædvanligt gode til at tale engelsk.